Veroordeelde pedofiel nog steeds zoek

BinnenlandsTweede Kamerlid Hilbrand Nawijn wil van Justitie-minister Piet Hein Donner weten waarom de veroordeelde pedofiel Bert J. uit Hierden nog altijd niet in de gevangenis zit. Hij heeft daartoe schriftelijke vragen aan de minister gesteld. De 53-jarige pedoseksueel werd in 2004 bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel voor jarenlange incest met zijn twee stiefkinderen. Hij is echter nog steeds op vrije voeten.

De zaak is in de publiciteit gebracht door de Enschedeër Jos Brouwer, oprichter van de website Twenthe.tegengeweld.nl. Hij plaatste een foto van de veroordeelde zedendelinquent op internet, compleet met naam en toenaam. J. is veroordeeld nadat hij zich had vergrepen aan de dochtertjes van zijn toenmalige vriendin. Brouwer weet dat hij zich op glad ijs bevindt met de publicatie, maar zegt de consequenties te aanvaarden. ''De moeder benaderde me. Ze is compleet radeloos en vreest dat de man opnieuw toe zal slaan. Vandaar dat ik tot deze actie heb besloten. Ik weet dat ik fout zit , maar belangrijkste is echter dat deze zaak onder de aandacht van het grote publiek wordt gebracht'', aldus Brouwer vandaag in De Telegraaf.

De Enschedeër is blij dat Nawijn de actie heeft opgepikt. Bert J. zou de laatste tijd meermalen gezien zijn in het uitgaanscircuit van Enschede. De politie Twente zegt in een reactie dat men momenteel de zaak aan het uitzoeken is: ''Als hij hier in Enschede wordt gesignaleerd dan zal hij worden aangehouden en overgedragen aan justitie.''



De gezochte Bert J.