De Volkskrant jubileert met speciale tabloideditie

Icoon MediaDe Volkskrant komt woensdag voor de 25.000ste keer uit en bestaat op 1 oktober 85 jaar. Om die reden komt de uitgever woensdag met een speciale tabloideditie van 56 pagina's uit die vooral een blik werpt op de geschiedenis van de Volkskrant.

De speciale editie wordt op verscheidene plekken in Nederland gratis verspreid: bij boekwinkels en op stations. Wie de dagkrant in het bekende formaat koopt, krijgt de jubileumuitgave er gratis bij. De tabloideditie is volgens hoofdredacteur Pieter Broertjes geen voorschot op de komst van zijn krant op dit formaat. "We blijven kritisch over tabloid, maar het is als bewaarnummer wel een mooi product", zegt hij.

De jubileumuitgave is met veel lezers gemaakt. Zo schrijven zij over de toekomst van de krant en vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wat de Volkskrant voor hen betekent. Een aantal lezers maakt zijn cartoon. Ook worden de beste foto's nog eens gepubliceerd en vertellen buitenlandse correspondenten over hun werk in den vreemde. Voor de speciale editie maakte Remco Campert een gedicht over zijn Volkskrant.


25.000 keer De Volkskrant