Haagse dierenbeul nu zelf belaagd

BinnenlandsDe 58-jarige Hagenaar die eerder deze maand zijn vijf jaar oude hond Bobo twee keer met een hamer op de kop sloeg en dertien keer met een brievenopener stak, wordt nu zelf belaagd. Afgelopen vrijdag werd de 42-jarige Perry Chardonnens in de kraag gevat toen die op de gevel van het huis van de dader met een spuitbus de tekst 'Bobo' aanbracht.

Volgens Chardonnens deed hij dat omdat recent de ramen van een woning in dezelfde straat zijn ingesmeten. Op dat adres woonde de dader vroeger, maar hij is al een tijdje naar een ander adres in dezelfde straat verhuisd. Op het adres waar de ruiten zijn ingegooid, hangt nu een grote brief achter het raam met de mededeling dat 'hier nŪet de dader van de mishandeling van Bobo woont'. Chardonnens zegt dat een grote politiemacht hem arresteerde toen hij met zijn spuitbus in de weer was. Na enkele uren is hij weer vrijgelaten.

Wraak
Op diverse internetsites werd kort na het bekend worden van de brute mishandeling al opgeroepen om de dader een lesje te leren. Het adres waar hij woonde stond onder meer in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Althans er stond de straat vermeld waar de mishandelde hond in een woning was aangetroffen.

De 58-jarige hondenmishandelaar houdt zich overigens sinds zijn vrijlating schuil. Volgens de politie heeft hij (nog) geen aangifte van bedreiging gedaan. Hij mishandelde indertijd zijn hond in een dronken bui, naar eigen zeggen omdat het beest te veel stonk.

Voortgang
Op de site Dierenambulancedenhaag.nl is overigens te volgen hoe het verloopt met het herstel van Bobo. Inmiddels kan hij alweer voorzichtig uitgelaten worden.


foto: Jos Van Leeuwen


Bobo een week terug en nu