16 Aanhoudingen na aanval op Oostendse discotheek

Icoon MisdaadIn het Belgische Oostende zijn zaterdagavond zes portiers en bezoekers van dancing Carré Beach gewond geraakt bij een gewapende inval van dertig Tsjetsjenen. Zestien van hen zijn opgepakt en verschenen in de loop van vandaag voor de onderzoeksrechter.

Omstreeks 23.00 uur zaterdagavond zagen de portiers van de discotheek een grote groep Tsjetsjenen op hen af komen met baseballknuppels, golfclubs en andere stokken in hun handen. Binnen een mum van tijd was de boel kort en klein geslagen, waarbij enkele portiers en bezoekers gewond raakten. Ook werden verscheidene slachtoffers bestolen.

De politie werd door de, in paniek geraakte portiers gewaarschuwd en waren snel ter plekke. Ze konden zestien personen aanhouden. Ze worden vervolgd voor bendevorming, mishandeling met voorbedachte rade, vernielingen en diefstal. De zestien worden momenteel ondervraagd. Wat het motief van de daders is, is nog onbekend.

Eerder voerde al een groep Tsjetsjenen actie in Oostende. Toen vielen ze het politiecommissariaat aan, omdat enkelen van hun vrienden er na amok administratief werden vastgehouden.