Berlusconi-virus treft internet

Icoon DigitalInternetters die een mailtje krijgen over het overlijden van Silvio Berlusconi doen er verstandig aan deze onmiddellijk te verwijderen. Niet alleen is de voormalige premier van Italië nog springlevend, ook staat er in het schrijven een gevaarlijk linkje. Volgens de schrijver van het mailtje betreft het een linkje naar een foto van een dode Berlusconi, maar wie erop klikt installeert een zogenoemde Trojan Horse op de pc, dat de werking van Windows aan kan tasten.

Wie het mailtje toch opent kan de ellende nog voorkomen door het simpelweg goed te lezen. Er wordt namelijk gemeld dat Berlusconi al op 22 januari de geest heeft gegeven nadat hij door een Israëlische soldaat onder vuur werd genomen.

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera was het onderwerp van de mailtjes echter voor veel mensen al genoeg reden om het mailtje zelf niet te lezen maar meteen door te klikken naar de "foto". De mailtjes waren dan ook voorzien van pakkende onderwerpen als 'Berlusconi-drama', 'De moord op Berlusconi' of 'Berlusconi vermoord'.

Silvio Berlusconi: toch niet zo dood als een computervirus wil doen geloven
Silvio Berlusconi: toch niet zo erg dood