FOK!kers bereizen alle spoorlijnen in Nederland

Icoon Vervoer Een groep FOK!kers wil over tien dagen zo snel mogelijk per trein al het spoor in Nederland bereizen. Twee groepen strijden tegen elkaar voor de snelste tijd. Team FOK! hoopt het 'Rondje Nederland' binnen honderd uur voltooid te hebben. De FOK!weblog zal tijdens de reis foto's en verslagen posten van de deelnemers.

Team FOK! zal bestaan uit de FOK!-users Dr_Flash, Zug-Chef, Arthurvandervelden en _Xbox_Master_. Zij zullen het opnemen tegen team OHIH. Het is voor de teams belangrijk om van tevoren een goede planning te maken. Hoe beter de planning, hoe sneller de tijd. Dr_Flash denkt dat de deelnemers zich niet zullen vervelen. "Misschien nog wel de hardst te bestrijden mythe is dat we ons onderweg zouden gaan vervelen. We maken duizenden foto's, tientallen filmpjes en verslagjes. En die worden meermalen daags op de FOK!weblog geknald", zegt hij in het PTA-gedeelte van het FOK!forum. Ze bewijzen dat ze daadwerkelijk langs alle stations gereisd zijn door stempels te verzamelen van strategische stations op het einde van spoortrajecten.

Naast het wedstrijdelement en het plezier dat het reizen met zich meebrengt, is er niet echt een doel. Omdat het zo'n lange reis is, reizen de deelnemers zoveel mogelijk met de 'eerste klas'. De NS vindt het een leuk initiatief "dat deze spoorliefhebbers alle spoorlijnen van Nederland gaan bereizen en is benieuwd naar de reisbelevingen, de ervaringen en ontmoetingen van de deelnemers." De NS faciliteert het initiatief door een aantal dagkaarten beschikbaar te stellen voor de deelnemers.

De officiële start zal beginnen op maandag 21 augustus om 11 uur. Vanaf 10 uur zijn fans en uitzwaaiers welkom op het Spoorwegmuseum in Utrecht. Om 11.09 zal de eerste trein dan echt gaan vertrekken. Hou vanaf dan de FOK!weblog in de gaten!Alle treinstations van Nederland. Grote versie.