Gamebioscoop gepland in Rotterdam

Icoon GamesGame Capital heeft plannen om een gamebioscoop te starten in het centrum van Rotterdam. In deze grote ruimte kan je gamen tegen andere bezoekers. De New Cosmopolitan Entertainment Company (NCEC), het bedrijf achter Game Capital, zal in 2008 de gamebioscoop openen.

Het moet een centrale uitgaansplek worden, waar mensen naartoe komen om tegen elkaar games te spelen. Gamen moet het nieuwe uitgaan worden. De vergelijking met film wordt gemaakt: je kan thuis een dvd'tje opzetten, maar ook samen naar de bioscoop gaan. NCEC probeert dit voor games net zo te realiseren.

Het is nog niet bekend of de toegang gratis wordt. Mogelijk kan dit gerealiseerd worden door gamemakers die reclame maken in de gamebioscoop.

Gamebioscoop Stephan Poelsma van NCEC wil een gamebioscoop voor een groot publiek neerzetten, dus niet specifiek voor de fanatieke gamer. Op de vraag welke spellen geschikt zijn voor zaterdagavond, antwoordt hij: "In ieder geval spellen die gericht zijn op een groot publiek en die makkelijk genoeg zijn om meteen goed te kunnen spelen. Dus geen spellen waar je lang voor moet oefenen of waar je heel erg behendig voor moet zijn. Wij zien de games als vorm van entertainment, die je in een waanzinnige omgeving tegen elkaar kan spelen. Maar in ieder geval zitten er spellen tussen in de bekende genres: schieten, racen en vliegen.".

Poelsma vindt dat een gamebioscoop veel toevoegt boven het gamen thuis. "Je kan een spel heel anders beleven als je de mensen die erin zitten ook echt niet ver van je vandaan ziet zitten. Ik zie het net als het verschil tussen een film op tv kijken of in de bioscoop. De beleving daarvan is toch veel anders. Wij willen een omgeving maken waar je behalve kan gamen ook iets kan drinken en gewoon kan uitgaan. En je kan kijken naar andere gamers, want er zit ook een competitie-element in. De mensen met de hoogste high scores worden straks de nieuwe helden".

Voor meer gamenieuws kun je terecht op FOK!games.