Bejaarde (86) rijdt 900 kilometer om

Icoon VervoerEen 86-jarige man uit Amersfoort die woensdagochtend op weg ging naar Doetinchem, is compleet verdwaald. De man heeft maar liefst 900 kilometer omgereden. De afstand tussen Amersfoort en Doetinchem bedraagt negentig kilometer en is normaal in ongeveer ÚÚn uur prima af te leggen.

De man kwam uiteindelijk terecht in Deest, vlakbij Nijmegen. Het was toen al midden in de nacht. Hij viel op omdat hij slechts dertig kilometer per uur reed op een plek waar tachtig is toegestaan. De politie heeft de man van de weg gehaald. Hoewel de man niet dronken was, bleef hij stug volhouden dat hij in de buurt van 's-Hertogenbosch was. De dagteller van de auto gaf ruim 900 kilometer aan. Om de situatie uit te zoeken, werd de man meegenomen naar het politiebureau.

Op het bureau bleek dat ongeruste familieleden al naar de politie hadden gebeld. Omdat het al zo laat was, moest de oude man noodgedwongen een nachtje doorbrengen op het politiebureau. De volgende ochtend is hij door politiemensen thuis afgeleverd. Zijn auto zal ook nog worden gebracht, maar het is onduidelijk of de man ooit nog achter het stuur mag kruipen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) onderzoekt of de man nog in staat is om een auto te besturen.

Met dank aan Sam.VL, Starlie en Vince_Taylor voor de submit.