Hitler 'reinigde' Bijbel van Joden

Icoon Buitenlands Adolf Hitler heeft in 1939 een groep Duitse theologen de opdracht gegeven om de Bijbel te ontdoen van Joodse 'smetten'. De Hitler-bijbel, die de naam 'Duitsers met God. Een Duits geloofsboek' droeg, is onlangs door een Duitse kerk ontdekt. Het boek werd in 1941 in Weimar uitgegeven en is aan duizenden kerken in Duitsland gestuurd. Naast 'Mein Kampf' moest dit boek bij iedere Duitser op de boekenplank komen te staan.

De theologen begonnen in 1939 met het 'reinigen' van de Bijbel. In het boek is het christendom gecombineerd met nazi-ideeën. Zo verscheen er een gebedenboek en een gezangboek die gezuiverd waren van alles wat niet arisch zou zijn. Jezus kon alleen in het boek "als Hij niet vervuller en voltooier van het Jodendom is, maar zijn sterke vijand en bestrijder". Alle woorden die aan het Jodendom herinneren, zoals Jeruzalem, Zebaoth en halleluja, zijn eruit gehaald.

Ook de Tien Geboden werden veranderd. Hitler maakt er 'de Twaalf Geboden' van. Het zesde gebod ('gij zult niet doodslaan') en het achtste gebod ('gij zult niet stelen') werden eruit gehaald. Het zevende gebod werd veranderd in 'houd het bloed rein en het huwelijk heilig'. Het elfde gebod is 'eer uw Führer en Meester'.

Met dank aan frut666 voor de submit.