Veel mensen willen in De Gouden Kooi

TelevisieDuizenden mensen willen zich vrijwillig minimaal één jaar laten opsluiten voor het programma De Gouden Kooi. Een woordvoerder van Talpa, de zender waarop het nu al veelbesproken programma te zien zal zijn, bevestigde donderdag een bericht in De Telegraaf.

''De mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld, komen uit alle lagen van de bevolking, zijn van verschillende leeftijden en het zijn net zo goed mannen als vrouwen.'' Hun motieven lopen uiteen. ''Natuurlijk gaan ze allemaal voor de hoofdprijs, maar de een wil het geld gebruiken voor de toekomst van de kinderen, de ander om schulden af te betalen en weer een ander wil voor altijd in luxe te leven.'' Wie wint, krijgt een villa en een grote som geld.

Niet pesten
In De Gouden Kooi verblijven de deelnemers in een luxueuze villa. De bewoners moeten hier minimaal een jaar blijven wonen. De winnaar is degene die het het langst volhoudt. De kandidaten die straks het huis ingaan, betalen een borg van 10.000 euro. Als zij binnen een jaar uit het programma stappen, zien ze dat bedrag niet terug. ''Als je een dermate grote prijs kan winnen, mag je ook wel verlangen dat mensen in elk geval een jaar meedoen'', aldus de Talpa-woordvoerder. John de Mol heeft eerder gezegd dat contractueel is vastgelegd dat de deelnemers niet mogen pesten en dat de programmaleiding ingrijpt als dat wel gebeurt.

Het programma is vanaf eind september of begin oktober iedere werkdag te zien.