Vragen stellen tijdens de vliegreis

Icoon Vervoer Tijdens een vliegreis kan je je kapot vervelen: daarom kan je er vaak een film kijken of neem je een boek mee. Virgin Atlantic Airways komt nu met een nieuwe bezigheid tegen verveling: een vraag- en antwoordservice, die werkt op tien kilometer hoogte.

Passagiers kunnen vanuit hun luie stoel een vraag invoeren op het kleine scherm dat voor hen hangt. Binnen enkele minuten zouden zij antwoord moeten krijgen op welke vraag dan ook. "Het is een geweldige manier om te vragen wat voor bar in New York aan te raden valt of wat de beste manier is om van een jet-lag af te komen", aldus een woordvoerster van Virgin. Het apparaat maakt verbinding met een antwoordmachine die op de grond staat.

Vliegtuigmaatschappijen proberen steeds weer nieuwe manieren te vinden om passagiers tevreden te houden tijdens de vlucht. Ryanair is bezig om een 'luchtcasino' te beginnen, zodat passagiers kunnen gokken tijdens de vlucht. Het is nog steeds lastig om de mobiele telefoon te gebruiken tijdens de vlucht. Air France-KLM is bezig met een test die ervoor moet zorgen dat passagiers vanaf volgend jaar mobiel kunnen bellen in de lucht.