Levenslang voor dubbele drugsmoord Woerden

JustitieDe Amsterdamse Italiaanse restauranthouder Alduino G. (44) is gisteren conform de eis veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij is schuldig bevonden aan het opdracht geven voor de moord op twee Braziliaanse drugskoeriers.

De Brazilianen werden in februari 2002 met kogels in hun hoofd gevonden in de berm van de snelweg A12 bij Woerden. Volgens justitie betrof het een ripdeal van 20 kilo cocaïne.

De zaak kwam aan het rollen toen justitie in 2003 in Ridderkerk de Italiaanse maffioso Filippo Cerfeda arresteerde. Cerfeda werd uitgeleverd aan Italië en doorbrak de omertà (zwijgplicht) door als spijtoptant samen te werken met de Italiaanse justitie. Hij gaf aan samen met Alduino G. de dubbele moord te hebben beraamd. De twee Italiaanse schutters die de moorden in Woerden daadwerkelijk pleegden, zitten vast in Italië. Zij legden belastende verklaringen af tegen de nu tot levenslang veroordeelde Amsterdammer.

De raadsman van de Amsterdammer, die de getuigenverklaringen twee weken terug als onbetrouwbaar bestempelde en om vrijspraak had gevraagd, tekende onmiddellijk hoger beroep aan.