Grote stroomstoring in regio Eindhoven

Icoon Binnenlands Tienduizenden huizen in Eindhoven en de directe omgeving zitten maandagavond zonder stroom door een storing in een transformator. Dat liet een woordvoerder van energiebedrijf Essent weten.

De storing in de transformator, die aan de rand van Eindhoven staat, deed zich voor rond 21.15 uur. Hierdoor zitten 21.000 mensen in Eindhoven zonder stroom. Het gaat om de stadsdelen Woensel-Noord en Woensel-Zuid. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ook geheel Geldrop en delen van Nuenen en Heeze verstoken van elektriciteit. In totaal zouden ongeveer 34.000 mensen zijn getroffen door de storing.

Ook twee ziekenhuizen, het MŠxima Medisch Centrum in Eindhoven en het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop zijn getroffen. Volgens de politiewoordvoerder zijn de instellingen overgeschakeld op hun noodstroomvoorzieningen. De politie heeft extra agenten ingezet in het getroffen gebied om op de veiligheid toe te zien.

De stroom in Eindhoven wordt geleverd door energiebedrijf NRE maar dit netwerk wordt gevoed door Essent. "De storing heeft zich in onze transformator voorgedaan", aldus de woordvoerder van Essent.Een recente foto van het rampgebied