IJskoud Heinekenbiertje gelanceerd

Icoon Heineken tap Bierbrouwer Heineken heeft een nieuw biertje gelanceerd dat op nul graden geserveerd wordt. Het enige verschil met normaal bier is het serveren: het ijskoude bier komt uit dezelfde tank, maar wordt niet op zeven graden maar op nul graden geserveerd. Heineken adviseert de horeca om het ijskoude biertje tien procent duurder te verkopen in vergelijking met normaal bier.

Het pilsje heet Heineken Extra Cold. Het grootste verschil tussen een ijskoud en een normaal biertje is de smaak. Volgens de bierbrouwer is Heineken Extra Cold minder bitter en vult het minder. Het nieuwe biertje wordt uit een bevroren tapzuil getapt en wordt geserveerd in een diepgevroren glas.

Inmiddels is het bij honderd horecazaken te koop. Eind dit jaar moeten vierhonderd horecaondernemers het biertje gaan verkopen. Eind volgend jaar moeten dat er vijftienhonderd zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat consumenten graag willen kiezen tussen een gewoon en een extra koud pilsje. Andere biermerken, zoals Carlsberg en Guinness, hebben al een 'Extra Cold'-variant.


Heineken Extra Cold
Biertje? Promotieclip.