Schadevergoeding voor Van der Sloot

Icoon MisdaadPaul van der Sloot, de vader van hoofdverdachte Joran van der Sloot in de zaak-Natalee Holloway, heeft een schadevergoeding van 50.000 Arubaanse gulden (zo'n 22.000 euro) toegewezen gekregen. Dit als compensatie voor de tijd dat hij heeft vastgezeten. Paul van der Sloot is korte tijd vastgehouden in de zaak-Holloway. Het Arubaanse hof vond echter dat hier onvoldoende grond voor was en heeft op grond daarvan de schadevergoeding toegekend. Dagblad Amigoe schrijft dat de rechter bij de toekenning alleen gekeken heeft naar Paul zelf en niet naar zijn familieleden.

De Amerikaanse Natalee Holloway wordt sinds 29 mei 2005 vermist. Ze verdween tijdens haar vakantie op Aruba. Joran van der Sloot is voor zover bekend de laatste die haar gezien heeft en geldt nog steeds als hoofdverdachte in de zaak. Hij heeft in verband hiermee maandenlang vastgezeten. Momenteel is hij op vrije voeten en studeert hij in Nederland. In totaal zijn er tien verdachten opgepakt in deze zaak. Ook moeder Van der Sloot is enige tijd als verdachte genoemd, maar zij heeft nooit vastgezeten.

Voor Aruba is de zaak een ramp. Het toerisme heeft een grote klap gekregen van de negatieve publiciteit rond de verdwijning van Holloway. Haar ouders hebben Aruba er diverse keren van beschuldigd de zaak niet serieus genoeg te behandelen. Verschillende bekende Amerikanen hebben ook opgeroepen tot een boycot van Aruba als vakantieland. Voor de verdwijning van Holloway was Aruba een populaire vakantiebestemming in de VS.

Vermist
Natalee Holloway


Met dank aan Rianne84 en Zwaffel voor de submit.