Inbraak bij stervende vrouw schokt OM

Icoon Justitie"Met pijn in het hart moet ik vrijspraak vragen". De officier van justitie zit vreselijk met de inbraak in de maag. Hij wil niet dat de verantwoordelijke van deze ziekelijke misdaad ongestraft blijft, maar tegelijkertijd is er geen bewijs tegen de huidige verdachte, en kan hij niet anders dan hem vrijpleiten.

De man achter het beklaagdenbankje werd ervan verdacht dat hij inbraak zou hebben gepleegd bij een 61-jarige Bredase vrouw, die de dag daarop geŰuthanaseerd zou worden.

Door de inbraak raakten de vrouw en haar familie zo overstuur dat de euthanasie werd uitgesteld. Zij overleed vier dagen later.

EÚn dag voor de euthanasie, lag de zoon van de vrouw te waken bij zijn moeder. Op een gegeven moment hoorde hij gestommel en ging hij naar de bron van het geluid, waar hij een inbreker aantrof die hem dreigde dood te steken. De zoon heeft de man nog een klap op zijn gezicht gegeven, maar kon niet voorkomen dat hij er met een telefoon, een video- en fotocamera, een laptop en een rijbewijs vandoor ging. Daar zaten enkele spullen van zijn moeder tussen.

Tijdens de rechtszaak bleek de door de politie als verdachte aangemerkte Bredanaar onterecht te zijn verdacht. De zoon van de overledene herkende de verdachte noch het mes. De bewuste persoon moet echter wel twee jaar de gevangenis in, omdat hij schuldig werd bevonden aan andere inbraken, en reeds een strafblad had van 21 bladzijden.

De officier van justitie vindt het buitengewoon pijnlijk dat de vrouw, die op het punt stond euthanasie te ondergaan, de inbraak bewust heeft meebeleefd. "Ze heeft nog verklaard dat ze zich oneindig vernederd, hulpeloos en machteloos voelde. Dat je dit op het einde van je leven moet meemaken."

Met dank aan Hayley voor de submit.