Rob Stenders slachtoffer van hebberigheid

Icoon RadioRadio-dj Rob Stenders is slachtoffer geworden van zijn eigen hebberigheid. Dat zegt hij in een interview met Nieuwe Revu. Stenders nam in mei 2004 afscheid van Radio 3FM om hetzelfde bij Yorin FM te gaan doen. "Om me heen zag ik al die types van mijn generatie lachend rijk worden van de radio. En dacht: als Yorin nu Beelen neemt, word ik de enige dj die nooit flink heeft kunnen cashen. Op de dag dat ik moest beslissen, 's middags om 16 uur, belde Giel om 15:30 uur: 'ik heb toch opgezegd bij 3FM, ik neem die baan bij Yorin!' Daarna belde Jensen: 'Giel is hier binnen een kwartier, dus je moet n˙ beslissen.' Om twee minuten voor vier heb ik toch 'ja' gezegd, in een staat van totale paniek."

Dat Stenders nu werkeloos thuis zit is zijn eigen schuld zegt hij. "Dit gebeurt met veel mensen die te graaierig zijn; ze worden uiteindelijk allemaal gestraft. Ik dus ook."

Al kreeg Stenders wel spijt van zijn zet, nog voor hij het contract bij Yorin FM tekende. "Toen ik eenmaal ja had gezegd moest ik natuurlijk ook tekenen. De dag dat dat ging gebeuren kreeg ik een rondleiding door het pand van Arthur Wijers. Ineens dacht ik: wat heb ik gedßßn? Ik heb de good old Vara in de steek gelaten en waarvˇˇr? Ik voelde me het slachtoffer van mijn eigen hebzucht. Ik ben het pand uitgevlucht en linea recta naar Florent Luyckx gereden, de baas van 3FM. 'Florent, ik heb spijt, mag ik terug, tussen vier en zes?' Florent vond dat ik er een nachtje over moest slapen. Pas na drie dagen heb ik Wijers terug gebeld. 'Je kunt er echt niet meer onderuit', zei-ie. Dus uiteindelijk heb ik toch getekend."

Na het mislukken van Yorin FM heeft Stenders nog een poging gedaan de zender te kopen, samen met Reinout Oerlemans. Maar SBS ging er uiteindelijk met de buit vandoor.