Kamers in ruil voor seks

Icoon BuitenlandsIn BelgiŽ is ophef ontstaan omtrent een advertentie die op de site www.student.be was geplaatst. De adverteerder, een 47-jarige Belg, zocht daarmee studenten, die in ruil voor drie seksbeurten in de week, zijn appartement mochten bewonen. De Gentse schepen (= Belgische wethouder) van Onderwijs en Studentenbeleid, Rudy Coddens, heeft een aanklacht tegen hem ingediend.

Volgens tv-kanaal VTM, dat de advertentie onder de algemene aandacht bracht, circuleren er nog meer van zulke advertenties. Het is ook onduidelijk of het wel strafbaar is, om betaling in de vorm van seks te vragen. De politie heeft er in ieder geval een onderzoek naar gestart.

De bewuste advertentie zou al drie jaar op de grote studentensite zichtbaar zijn. De eigenaar van de studentensite heeft na alle ophef besloten om de site seksvrij te maken. "Ik ga alles in het werk stellen om dat vandaag nog te doen".

Schepen Coddens gaat aan de hogescholen en de universiteit vragen om hun studenten te waarschuwen voor dergelijke advertenties. "Hier moeten we op reageren. Zoiets begint misschien onschuldig, maar dit kan verkeerd aflopen".

Met dank aan B voor de submit.