Van der Sar blijft doelman van Oranje

Icoon Nederlands Elftal Edwin van der Sar blijft voorlopig doelman van het Nederlands elftal. "Het feit dat Van der Sar bij de selectie zit, betekent dat hij doorgaat", aldus de KNVB. Hij had zich na het wereldkampioenschap voetbal nog niet over het vervolg van zijn interlandloopbaan uitgelaten.

Bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip namen 31 spelers op in de voorlopige selectie voor het oefenduel met Ierland, op 16 augustus in Dublin. Opvallendste afwezige is Edgar Davids. Stijn Schaars, Klaas-Jan Huntelaar en Gijs Luirink zijn er voor het eerst echt bij. Bondscoach Marco van Basten houdt verder vertrouwen in zijn WK-selectie. Alleen de gestopte Phillip Cocu ontbreekt. Ook Nigel de Jong, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, George Boateng en Romeo Castelen maken deel uit van de groep. Zij vielen af voor de definitieve selectie voor het WK.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).
Verdediging: Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Gijs Luirink en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Jan Kromkamp (Liverpool) en André Ooijer (PSV).
Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Stijn Schaars (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (beiden Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough) en Denny Landzaat (Wigan Athletic).
Aanval: Ryan Babel en Klaas-Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Vrijdag 11 augustus maken Van Basten en Van 't Schip hun definitieve selectie bekend.Recordinternational Edwin van der Sar gaat door


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!
Met dank aan Iraqi_Lion voor de submit.