Bosnische moslims boos op South Park

TelevisieIn BosniŰ hebben moslims woedend gereageerd op een aflevering van de komische animatieserie South Park, waarin de islamitische profeet te zien is. Het gaat om een oude aflevering waarin Mohammed wordt afgebeeld, zij aan zij met Jezus Christus, Krishna en Buddha.

De leider van de Bosnische moslims Enes LjevakoviŠ noemt de uitzending ''onacceptabel en een provocatie'', omdat het afbeelden van Mohammed verboden is in de islam. Volgens hem werd de tekenfilm in de VS zelfs gecensureerd. Dat had het lokale Bosnische televisiestation ook moeten doen, zo liet de moslimleider boos weten. Van de 3,8 miljoen inwoners in BosniŰ is ruim 40% moslim.

De makers van South Park hebben al vaker woede opgewekt in godsdienstige kringen. Zo hadden de makers problemen met Isaac Hayes. Die weigerde nog langer zijn medewerking omdat de Scientology Church op de hak werd genomen. Ook katholieken waren in februari boos over een aflevering waarin een heiligbeeld van Maria het moest ontgelden. In april maakten ze een aflevering waarin ze de profeet Mohammed censureerden en ze Jezus Christus lieten poepen op de Amerikaanse president George Bush en de Amerikaanse vlag. Dit omdat ze boos waren over de censuur die hen door Comedy Central was opgelegd over Mohammed.Mohammed, links naast Jezus

Mohammed in South Park

Met dank aan Funkamental voor de submit.