Filmstudio's Bond-films verwoest door brand

Icoon Showbizz Een groot gedeelte van het decor voor de nieuwe James Bond-film Casino Royale is door een brand verwoest. Er waren tenminste acht brandweerwagens nodig om het vuur in de Pinewood studio's nabij Londen te bedwingen. Gelukkig voor de fans waren de opnames voor de film al voltooid.

Volgens een ooggetuige is de complete set afgebrand. "Er is niets meer te redden." Een woordvoerder van de Pinewood studio's kon nog niet precies zeggen wat de schade was, maar bevestigde wel dat een groot gedeelte van de studio is afgebrand.

De Pinewood studio's hebben een lange band met de James Bond-filmreeks. De allereerste Bond-film, Dr. No, werd al gedeeltelijk in de studio's opgenomen. Voor de nieuwste film was een gedeelte van het complex omgetoverd tot een replica van Venetië, waar een groot deel van de film zich afspeelt. Deze replica zou zo'n 40 miljoen euro gekost hebben.

Het getroffen gedeelte van het complex moest in 1984 overigens al een keer herbouwd worden. Destijds werden de studio's eveneens platgelegd door een grote brand.


Door de brand stortte een deel van het complex in

Met dank aan Roel_Jewel, static en Nood-kloon (herschreven!) voor de submit.