F1: Uitslag Grand Prix van Duitsland

Icoon Formule 1De Duitse Grand Prix is gewonnen door Michael Schumacher, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Felipe Massa. Poleman Kimi RšikkŲnen werd derde.

Bij de start van de race deed RšikkŲnen wat hij moest doen: de leiding pakken. Fernando Alonso wist een plaatsje te pakken, maar de top vijf bleef gelijk aan de startvolgorde. David Coulthard werd het slachtoffer van een onbesuisde actie van Ralf Schumacher in de haarspeldbocht, maar kon doorrijden. Zoveel geluk had Nico Rosberg niet: hij spinde hard de bandenstapels in. Ook Pedro de la Rosa was een vroege uitvallers, zonder aandrijving moest hij zijn McLaren Mercedes in het gras parkeren. Vitantonio Liuzzi herhaalde de stunt van zijn teamgenoot Scott Speed van gisteren, met het verschil dat de Italiaan zijn wagen wel uit de muur kon houden.

RšikkŲnen reed in de eerste ronden een aantal snelle ronden. Hij moest na negen ronden echter al naar binnen voor benzine en door problemen bij het rechterachterwiel viel hij terug naar de achtste plaats. Beide Ferrari's kwamen hierdoor aan de leiding en reden makkelijk weg van Jenson Button op de derde plaats. Ook Button moest al vroeg naar binnen, maar wist na zijn pitstop RšikkŲnen in te halen en van de Fin weg te rijden.

Ondertussen waren er een paar mooie gevechten te zien op de baan. Rubens Barrichello wist met een prima manoeuvre Mark Webber in te halen voor de zesde plaats en Jarno Trulli nam de tiende plaats over van Liuzzi. Barrichello kon echter niet lang van zijn positie genieten en zette zijn Honda Racing brandend langs de baan stil, na zijn motor te hebben opgeblazen

De Ferrari's konden veilig hun eerste pitstops maken in ronde 19 en 20 en de leiding behouden. De Renaults stonden op dezelfde strategie en kwamen met bijna een halve minuut achterstand op Schumacher de pits uit. Ondertussen had RšikkŲnen zich alweer naar de vijfde plaats gereden, maar de Fin stond op een drie-stop-strategie en viel bij zijn tweede stop terug naar de zevende plaats.

Christijan Albers reed een prima race. Hij kon een tijd lang Ralf Schumacher achter zich houden en ook Coulthard had moeite om de Nederlander in te halen. Later in de race leverde hij een mooi gevecht met Scott Speed, waarbij, na een fout van de Amerikaan, Albers weer een positie verder opschoot. Uiteindelijk finishte de Nederlander op de dertiende plaats.

De coureurs van Renault zakten ook deze race flink door het ijs. Giancarlo Fisichella reed een tijd lang op de vierde plaats, maar werd op vrij makkelijke wijze gepasseerd door Webber. Jacques Villeneuve zorgde voor een spectaculair moment door bij het opkomen van het rechte stuk zijn wagen volledig af te schrijven in de bandenstapels. De Canadees kon ongedeerd uitstappen.

Coulthard kreeg het in de eindfase opnieuw met Ralf Schumacher aan de stok. Ditmaal wist Ralf de Schot met minder brokken te passeren. Ook Liuzzi wist daarna Coulthard voorbij te streven. Ook een mooi gevecht werd geleverd door RšikkŲnen en Button. De Fin viel na zijn derde stop terug tot de vierde plaats, vlak achter Button, maar wist met zijn verse banden de Brit te passeren en toch nog wat kleur aan zijn race te geven.

Mark Webber, die lange tijd op de derde plaats reed, raakte acht ronden voor de finish opeens het tempo kwijt en moest zijn wagen in de garage parkeren. Het gevecht om de vijfde plaats ging tussen Alonso, Fisichella en Trulli. Onder de druk van zijn teamgenoot maakte de regerend wereldkampioen op hoge snelheid een fout en moest alle zeilen bijzetten om zijn Renault veilig uit de grindbak te krijgen. Toch wist hij nog als vijfde te eindigen.

Michael Schumacher en Felipe Massa wisten op makkelijke wijze naar een een-twee te rijden voor Ferrari. Door de winst komt Schumacher weer dichterbij Alonso in het kampioenschap.
Voor meer Formule 1-nieuws kun je terecht op de FOK! F1manager.