Burenruzie escaleert na diefstal wuppie

Icoon Opmerkelijk In het Friese Hindeloopen is een enorme burenruzie ontstaan, doordat de vriend van een buurman een wuppie had gestolen. De buren konden al moeilijk met elkaar door één deur. Toen een vriend van één van de gezinnen een wuppie van het dak van de buren stal escaleerde de ruzie.

Zijn buurman Gert-Jan Bleeker is de buurman, maar ook de huisbaas van de wuppie-bezitter. "Hij huurt een woning van mij. We hebben al een tijdje problemen, dat kan zo gaan. Het gaat om verhogingen van de huur die hij niet wil betalen en hij vindt dat er achterstallig onderhoud is", aldus Bleeker. "Mijn kameraad Sjoerd plukte uiteindelijk, een beetje om hem te plagen, die wuppie van de buitenafvoer van een fornuis af, van de gevel dus. Het was nota bene een kleine wuppie".

De politie moest eraan te pas komen om de ruziënde buren uit elkaar te houden. De man heeft aangifte gedaan van diefstal. Hij is hevig aangeslagen door zijn verlies. Zijn vrouw verklaarde dat hij "vanuit zijn supportershart toch een band had met de wuppie". De wuppie heeft een waarde van één euro, maar hij was "emotioneel aan de wuppie gehecht".



Wuppies