Dode en gewonden na dollemansrit Zeeland

Icoon OngelukEen verkeersongeval in Burgh-Haamstede heeft zaterdagmiddag het leven gekost aan een vrouw. Een andere vrouw en een man raakten even hiervoor al zwaargewond toen dezelfde automobilist hen aanreed. Alle drie de slachtoffers waren fietsers.

Volgens een ooggetuige slingerde de auto over lange afstand door het verkeer heen in het dorp. Hierbij reed het voertuig meerdere mensen aan. De auto schepte eerst een man en een vrouw op de fiets van achteren. De man raakte hierbij zwaargewond en is met de traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, de vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De automobilist reed vervolgens tegen enkele obstakels, waarna hij ook een tegemoetkomende fietster schepte. Ook deze vrouw kwam hard op de motorkap, zij was vrijwel op slag dood. De bestuurder reed opnieuw door, maar stopte een eind verder, waar hij werd aangehouden.

Update
De man had waarschijnlijk een black-out. Omdat het ongeval een medische oorzaak had, is het rijbewijs van de 39-jarige man uit Gouda ingenomen. Hij is na verhoor op het politiebureau vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie besluit of de man wordt vervolgd.

Met dank aan Funkamental, Piles en Fireman voor de submit.