VN-kantoor bestormd na luchtaanval IsraŽl

Icoon BuitenlandsHonderden woedende Libanezen hebben in Beiroet het kantoor van de Verenigde Naties bestormd. Ruiten werden ingegooid, kantoren werden geplunderd en vlaggen van de VN en de Verenigde Staten werden verbrand.

De woede-uitbarsting volgde op een luchtaanval van de IsraŽliŽrs op Qana in Libanon. Daarbij werd een appartementencomplex geraakt, waarin, volgens de Libanese politie, vluchtelingen uit andere delen van het land zaten. Er vielen veel doden en gewonden.

Hezbollah zou de afgelopen dagen vanuit Qana Noord-IsraŽl met raketten hebben bestookt. De burgers in Qana is een paar dagen geleden gevraagd om die plaats zo snel mogelijk te verlaten.

Het appartementencomplex werd door de luchtaanval voor een groot deel verwoest. Er vielen volgens de Libanese politie tientallen doden en gewonden, waaronder veel kinderen. Bronnen bij het Rode Kruis spreken van 50 tot 60 doden. Het gaat om de bloedigste aanval sinds het begin van het IsraŽlische offensief, bijna drie weken geleden.

De Franse president Chirac veroordeelt de IsraŽlische luchtaanval en dringt aan op een onmiddellijk staakt het vuren. De Amerikaanse minister Rice zei bedroefd te zijn over de luchtaanval. De Britse minister Beckett zei ontsteld te zijn. De Jordaanse koning Abdallah sprak van een weerzinwekkende misdaad.

Bomaanval

Met dank aan justhg voor de submit.