SP eist stappen tegen dierenmisbruik

Icoon BinnenlandsTweede-Kamerlid Krista van Velzen van de SP eist juridische stappen tegen aanbieders en producenten van websites waarop sex met dieren wordt getoond. De Tweede Kamer eiste al in 2004 maatregelen om deze weerzinwekkende vorm van dierenmisbruik tegen te gaan. Nog steeds zijn er vele sites waarop pornofilms met seks met dieren te bekijken zijn.

Van Velzen had twee jaar geleden al aan de ministers Donner (Justitie) en Veerman (Landbouw) om maatregelen gevraagd tegen deze bestialiteiten. Het antwoord was dat de huidige wetgeving al voldoende mogelijkheden bood om tegen plegers van bestialiteiten op te treden. "Klaarblijkelijk" is er van die mogelijkheden geen gebruik gemaakt. Het wordt hoog tijd dat Donner en Veerman de mogelijkheden nu eindelijk eens gaan gebruiken om een einde te maken aan deze misselijkmakende dierenmishandeling', aldus Van Velzen.

Verder zei het SP tweede kamerlid: "De beelden op internet spreken voor zich; mensen kunnen per ongeluk langs een ontzettend schokkende site surfen als dierensex.startspot.nl. Daarmee zijn de makers, en waarschijnlijk ook de host van de achterliggende websites, strafrechterlijk vervolgbaar. Minister Donner moet nu actie ondernemen".

Met dank aan Funkamental voor de submit.