Monopoly verruilt cash voor cards

Icoon GamesSpellenfabrikant Hasbro heeft besloten het beroemde bordspel Monopoly de 21ste eeuw binnen te loodsen. In de nieuwe versie van het spel, dat de naam Monopoly Hier en Nu Electronisch Bankieren draagt, is het ouderwetse papiergeld vervangen door debetkaarten. Met behulp van een klein apparaatje wordt het juiste saldo op de kaarten van de deelnemers geplaatst. De klassieke pionnen hond en strijkijzer worden vervangen door een hamburger en een mobieltje.

De actualisatie van het spel gaat nog verder. De eigendomsprijzen zijn aangepast aan de huidige markt en het passeren van het startvlakje wordt nu beloond met een paar miljoen euro. Ook zijn enkele straten vervangen. Zo kan men straks naar hartelust gaan bouwen op de nieuwe locatie Paleis Noordeinde.

Volgens marketing director Helen Martin van Hasbro UK is de nieuwe versie vorig jaar al in Frankrijk en Duitsland gelanceerd en is de respons erg positief. Alle veranderingen ten spijt, is er ťťn ding waar spelers niet aan kunnen ontkomen: "Je gaat nog steeds de gevangenis in, dat zal altijd zo blijven", aldus Martin.

Wie is er niet mee opgegroeid?
Wie is er niet mee opgegroeid?