Saudi-Arabië: Oorlog met Israël

Icoon OorlogKoning Abdullah van Saudi-Arabië heeft gedreigd dat er een oorlog zal komen tegen Israël, als het land niet stopt met het aanvallen van Libanon en van de Palestijnen. "Als de vredesoptie faalt, komt dat door de Israëlische arrogantie. In dat geval zal er geen andere optie zijn dan oorlog," zo schreef de Arabische vorst in een verklaring die op de op de Saudische televisie voorgelezen werd.

Volgens de koning hebben de Arabieren geprobeerd om de vrede te bewaren, maar is dat niet gelukt door de houding van Israël. Zijn geduld is nu bijna op. Als Israël niet snel alsnog bijdraait, zal de toevlucht genomen worden tot hardere maatregelen dan woorden alleen. Daarnaast zegde de koning geld toe aan Libanon en de Palestijnen.

Eerder vandaag zei de Israëlische premier Olmert dat Israël voorlopig niet stopt met de aanvallen op Libanon. Voorlopig wordt doorgegaan met de strijd tegen Hezbollah. Minister Rice van de VS staat hier ook achter. Gisteren zei ze nog dat er geen sprake kan zijn van een staakt-het-vuren zolang Hezbollah en andere terreurgroepen doorgaan met aanvallen op Israël.

Koning Abdullah van Saudi-Arabië
Koning Abdullah van Saudi-Arabië


Met dank aan Beuzebelder voor de submit.