Forse boete voor boze schoonmoeder

OpmerkelijkIn Groot-Brittanni is een 52-jarige vrouw uit Essex veroordeeld tot het betalen van 35.000 pond schadevergoeding, wegens het terroriseren van haar nu ex-schoondochter. De vrouw in kwestie, Dalbir Kaur Bhakar, hield haar 26-jarige schoondochter Gina Satvir Singh maandenlang feitelijk gevangen. Daar begon ze mee toen het in Engeland geboren slachtoffer in 2002 een gearrangeerd huwelijk aanging met een zoon van Kaur Bhakar.

De schoondochter moest naar eigen zeggen elke dag om half zeven 's ochtends opstaan om ''excessieve en onnodige'' huishoudelijke taken te verrichten, zoals het schoonmaken van het toilet zonder borstel of dweiltje. Ze mocht slechts heel af en toe op bezoek bij haar familie en haar telefoongesprekken stonden onder toezicht. Ook werd ze gedwongen heur haar af te knippen, mocht ze alleen door haar schoonmoeder goedgekeurde kleren dragen en mocht ze geen tv kijken. Verder werd het haar lastig gemaakt haar Sikh-religie te belijden.

Singh en haar echtgenoot scheidden in 2003. De boze schoonmoeder heeft inmiddels al beroep aangetekend tegen het vonnis.