Ambassadekinderen sturen open brief aan koningin

Icoon BuitenlandsDe twee kinderen die in de Nederlandse ambassade in Syrië verblijven, hebben een open brief gestuurd aan de koningin en de premier. Deze open brief is gepubliceerd via de website van de Telegraaf. Sara (10) en Ammar (13) vragen in de brief om hulp om zo snel mogelijk terug naar Nederland te kunnen.

In de open brief schrijft Sara, mede namens haar broer: 'koningen Beatrix kant u ons alsteublieft helpen??? Of de minister president? Helpt u ons alsteublieft. Mama wil ons terug Papa wil ons terug, maar wij willen alleen naar Mama en onze familie en vrienden in nederland toe,'

In 2004 zijn de twee kinderen ontvoerd naar Syrië door hun vader. Vier weken geleden wisten de kinderen op eigen houtje te ontsnappen en naar de ambassade te vluchten. Ze wisten de weg door een routebeschrijving die hun moeder hen al in 2004 had gegeven.

Nederland probeert met man en macht de Syrische autoriteiten zover te krijgen dat de kinderen naar Nederland kunnen vertrekken. Om diezelfde reden heeft de Nederlandse ambassadeur Roderick van Schreven besloten om nog wat langer op zijn post te blijven. Hij zou eigenlijk vertrekken om ergens anders te werken.

Sara en Ammar
De gevluchte kinderen Ammar en Sara