Mobieltje voor dronkaards

Icoon Telecom Een nieuwe mobiele telefoon kan je vertellen of je na het drinken in de kroeg nog naar huis mag rijden. Door te praten in het apparaat wordt gemeten of je te veel alcohol in je bloed hebt. Als dat het geval is, komt er een bruut filmpje van een slingerende, bijna-crashende auto te zien om het bericht kracht bij te zetten. Daarna wordt je aangeraden een taxi te nemen.

"Je blaast in de telefoon en het laat je weten hoe vergiftigd je bent. Het klinkt simpel, maar ik ging het eens testen door een fles Jack Daniel's achterover te slaan. Het werkte goed, maar ik moest kotsen over de telefoon", aldus een tevreden Zuid-Koreaanse student. Hier staat een afbeelding waar je moet blazen in het toestel.

Ook zit er een andere nieuwe functie in het toestel. Het is mogelijk om vooraf ingestelde risiconummers te blokkeren. Dit voorkomt dat mensen met hun dronken kop hun baas of hun ouders bellen en dan de grootste onzin uitkramen.

Het toestel komt van het Zuid-Koreaanse bedrijf LG Electronics. Ze willen met de LP4100 feestende jonge mensen aantrekken, die een soort 'telefoon-Bob' nodig hebben. Er zijn al 200.000 van deze toestellen verkocht in Zuid-Korea. Dit soort gadgets zijn daar erg populair. Eerder al kwam er een mobieltje met bewegingssensor uit, zodat mensen hun golfslagen kunnen verbeteren. Ook is er een telefoon die kan lezen hoeveel lichaamsvet de gebruiker heeft.


LP4100
Wie kotst het eerst over de telefoon?


Met dank aan Euc- en a-a voor de submit.