Hezbollah 'klaar voor oorlog met IsraŽl'

De Hezbollah is klaar voor een totale oorlog met IsraŽl. Dat heeft Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah afgelopen avond laten weten. Eerder gisteren werd voor de Libanese kust een IsraŽlisch marineschip getroffen door een onbemand vliegtuig vol explosieven van de Hezbollah. Dit is voor Hezbollah een totaal nieuwe strijdwijze, want tot nog toe bediende de guerrillabeweging zich van raketten en mortiergranaten.

Bij de aanval op het schip zouden vier IsraŽlische militairen zijn gedood. Het schip vloog deels in brand en wordt vannacht teruggesleept naar IsraŽl.

Hezbollah-leider Nasrallah: ''Jullie willen een openlijke oorlog en wij zijn klaar voor een openlijke oorlog. Kijk maar naar het oorlogsschip dat de infrastructuur, huizen en burgers aanviel, het brandt. Het schip zal zinken en tientallen soldaten van het IsraŽlische zionisme zullen verdrinken. Dit is pas het begin.'' Nasrallah zei ook dat de IsraŽlische havenstad Haifa en zuidelijker gelegen steden zullen worden aangevallen: ''Niet langer zullen alleen onze huizen vernietigd worden en niet langer zullen het alleen onze kinderen zijn die sterven.''

De toespraak van Nasrallah volgde op een verwoestende luchtaanval van IsraŽl op het Hezbollah-hoofdkantoor in Beiroet.

SyriŽ
SyriŽ heeft gisteravond verklaard de zijde te kiezen van de Hezbollah en Libanon in het conflict met IsraŽl. Eerder al waarschuwde Iran dat als IsraŽl SyriŽ aanvalt, dat zal worden beschouwd als een aanval op de gehele islamitische wereld met alle consequenties van dien.