Israël stelt zeeblokkade tegen Libanon in

OorlogIsraël heeft een totale zeeblokkade tegen Libanon ingesteld. Het Israëlische leger viel gisteren Libanon al aan nadat de islamitische terreurbeweging Hezbollah twee Israëlische soldaten langs de Libanese grens ontvoerde. Volgens bronnen is Israël van plan om Libanon vanuit de zee, de lucht en vanaf land volledig af te sluiten. Met de aanval en de blokkade willen de Israëliërs de Libanese regering dwingen in te grijpen in het zuiden van Libanon, waar Hezbollah de macht heeft. Ook zou zo worden voorkomen dat er wapens Libanon worden binnengebracht voor strijders van de Hezbollah. Verder wordt de vrijlating van de militairen geëist.

Vannacht hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen ook een aanval uitgevoerd op de internationale luchthaven van Beiroet. Die is daarop gesloten. Ook werd het tv-station al-Manar van de Hezbollah in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet gebombardeerd.

Bij aanvallen op Zuid-Libanon vielen vannacht 27 doden. Hezbollah vuurde daarop zo'n 60 raketten af op Noord-Israël. Daarbij kwam één vrouw om.

Met dank aan aster-x en static voor de submit.