'Zidane kan gouden bal verliezen'

Icoon WK 2006Het is mogelijk dat Zinedine Zidane de gouden bal, de prijs voor de beste speler van het WK, weer af zal moeten geven als gevolg van zijn kopstoot tegen de Italiaan Materazzi tijdens de finale van het WK. Dat zegt de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter. Momenteel wordt door de wereldvoetbalbond onderzocht wat de precieze aanleiding is geweest van de kopstoot. Als uit dat onderzoek komt dat Zidane tegen alle sportethiek in gehandeld heeft, dan verdient hij de gouden bal niet, vindt Blatter, en dan zal hij dus weer ingenomen worden.

De gouden bal wordt na afloop van ieder WK uitgereikt aan de beste speler. Wie deze beste speler is, wordt beoordeeld door een team van WK-journalisten. De stemmen hiervoor worden doorgaans al voor de finale uitgebracht. Blatter vindt het de verantwoordelijkheid van de FIFA om in te grijpen als iemand onterecht de prijs krijgt, omdat de finale niet in de stemming is meegenomen, ook al beseft hij dat de uitverkiezing van de meest waardevolle speler van het WK eigenlijk geen FIFA-zaak is.

Over de reden dat Zidane tot zijn daad kwam, is al druk gespeculeerd. FOK! berichtte al dat Materazzi Zidanes moeder een hoer genoemd zou hebben. Ook gaan er verhalen rond dat datzelfde over zijn zus gezegd zou zijn of dat hij voor terrorist uitgemaakt werd. Zidanes moeder heeft overigens laten weten dat Materazzi als het aan haar ligt gecastreerd gaat worden, en dat ze zijn testikels op een bord wil hebben. Wat ze er daarna mee wil doen, heeft ze niet gezegd. Vanavond om acht uur zal Zidane live op de Franse zender Canal Plus zijn verhaal vertellen.

De bewuste kopstoot
De bewuste kopstoot


Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!Sport