Treinaanslagen Mumbai: 147 doden

Icoon AanslagEen reeks van zeven aanslagen op passagierstreinen in Mumbai (voorheen Bombay, India) heeft aan minimaal 135 mensen het leven gekost. Zeker 250 mensen zijn gewond geraakt. Dit zegt de politiecommissaris van Mumbai, commandant A.N. Roy. Verwacht wordt dat het dodental nog verder op zal lopen.

De eerste explosie vond plaats om 18:30 uur plaatselijke tijd in een trein op een station in de voorstad Khar. Hierna volgden in rap tempo nog zes explosies. Als gevolg van de aanslagen zijn zowel Mumbai als de Indische hoofdstad Delhi in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Het spoornetwerk in en om Mumbai is volledig stilgelegd. In een eerste reactie noemde de Indische premier Manmohan Singh de aanslagen "een schokkende en laffe poging om een gevoel van haat te verspreiden."

Volgens ooggetuigen ter plekke is het een absolute chaos. Mensen zouden van treinen springen en overal zouden lichamen liggen. Een student medicijnen in het ziekenhuis van Parel vertelde de website van de BBC het volgende: "De vloeren zijn besmeurd met bloedvlekken. Er zijn zoveel gewonden binnen gebracht dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Er zijn onvoldoende ambulances en veel mensen zijn onderweg naar het station. Ze komen in taxi's en ze komen te voet."

Het spoornetwerk van Mumbai is met dagelijks zes miljoen reizigers een van de drukste ter wereld. In 1993 kostte een reeks aanslagen in Mumbai aan 250 mensen het leven.

Update 01:41 uur
Duitse bronnen spreken op dit moment over 147 doden en 430 gewonden.

Met dank aan Trance_X voor de submit.