Tour de France: Uitslag 7e Etappe

Icoon Tour de FranceSergei Gonchar heeft de zevende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De 36-jarige Oekraïner bleef Floyd Landis en Sebastian Lang voor in een 52 kilometer lange individuele tijdrit. Gonchar neemt dankzij zijn zege de gele leiderstrui over van Tom Boonen.

Gonchar haspelde het parcours rondom Rennes af in één uur en bijna twee minuten. De coureur van T-Mobile deed het daarmee ruim een minuut beter dan Floyd Landis en Sebastian Lang. Andreas Klöden, Denis Menchov en Cadel Evans hielden de schade enigszins beperkt en finishten in de top tien. Verrassender was het grote verlies van Levi Leipheimer (6.05) en George Hincapie (2.42). Favoriet David Zabriskie kwam niet verder dan de dertiende stek.

Joost Posthuma deed het als beste Nederlander beter. De Rabobank-renner eindigde zeer knap als tiende, op nog geen twee minuten van Gonchar. De overige landgenoten bezetten een anonieme positie in het dagklassement. Morgen lijken de sprinters weer aan zet wanneer het peloton koerst richting Lorient. Startplaats is Saint-Méen-le-Grand, de geboorteplaats van Tourlegende Louison Bobet. Op maandag volgt er een rust- en reisdag.


Uitslag 7e etappe:
1. Sergei Gonchar (Oek) - 1.01.43
2. Floyd Landis (USA) - 1'01"
3. Sebastian Lang (Dui) - 1'04"
4. Michael Rogers (Aus) - 1'24"
5. Gustav Larsson (Zwe) - 1'33"
10. Joost Posthuma (Ned) - 1'44"

Klassement:
1. Sergei Gonchar (Oek) - 30.16.46
2. Floyd Landis (USA) - 1'00"
3. Michael Rogers (Aus) - 1'08"
4. Patrik Sinkewitz (Dui) - 1'45"
5. Marcus Fothen (Dui) - 1'50"
47. Michael Boogerd (Ned) - 5'29"


Een uitgebreid verslag van de zevende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!