Tennis: Mauresmo wint Wimbledon

Icoon WimbledonAmelie Mauresmo heeft Wimbledon gewonnen. De als eerste geplaatste Française rekende in de eindstrijd af met Justine Henin-Hardenne: 2-6, 6-3, 6-4.

Henin startte sterk en brak meteen de service van Mauresmo. De Française oogde nerveus: ze maakte enkele vermijdbare fouten in de beginfase. Henin opereerde daarentegen solide, zocht geregeld het net op en had ook in de rally de bovenhand. Na een redelijk kansloos verlies in de eerste set, voerde Mauresmo opeens het commando in het tweede bedrijf. De nummer één van de wereld bewoog veel beter en pinde Henin vast op de baseline. Binnen een mum van tijd stond het 3-0 voor Mauresmo. Ondanks enkele breaks over en weer behield de Française die marge.

Aan het begin van de beslissende derde set was Henin een schim van de speelster die zo overtuigend opende. De Waalse kon nauwelijks een forehand over het net krijgen en stond al snel met 1-3 achter. Mauresmo won vervolgens relatief eenvoudig haar servicegames en kroonde zich voor de eerste keer in haar loopbaan tot Wimbledonkampioene. In januari pakte Mauresmo haar eerste Grand Slam met winst op de Australian Open en ook toen versloeg ze Henin (die toen opgaf) in de eindstrijd.

Morgen gaat de mannenfinale tussen Roger Federer en Rafael Nadal. Het is een reprise van de eindstrijd op Roland Garros, waar Nadal aan het langste eind trok. De Spanjaard leidt na zeven onderlinge ontmoetingen met 6-1. Toch geldt Federer als favoriet. De Fed Express is al vier jaar ongeslagen op gras en maakte de voorbije veertien dagen een grootse indruk.


Meer sportnieuws vind je op de FOK!sport.