Dronken vrouw 3 keer in 2 uur opgepakt

Icoon Domme criminelen Een dronken vrouw uit het Overijsselse Goor is vanochtend in twee uur tijd drie keer door de politie tot de orde geroepen. De eerste keer kreeg ze een rijverbod opgelegd, dat ze vervolgens twee keer overtrad. Dat heeft de Twentse politie gemeld.

De 31-jarige vrouw werd rond 01.00 uur voor het eerst gezien door agenten toen ze naast haar auto stond in Hengelo. De agenten constateerden een 'sterke alcohollucht', maar omdat de vrouw nog niet achter het stuur zat kreeg ze slechts een rijverbod voor twee uur.

Hoewel de agenten haar duidelijk hadden uitgelegd dat een overtreding van het rijverbod een misdrijf is, hadden ze toch het vermoeden dat de vrouw zich er niet aan zou houden. Daarom gingen de agenten een stukje verderop posten. Na drie minuten kwam de vrouw inderdaad aanrijden. Ze werd daarop aangehouden en naar het bureau gebracht, waar ze een aantal processen-verbaal kreeg. Omdat geen van de inzittenden van de auto nuchter genoeg was om te rijden, werden ook de autosleutels ingenomen.

De vrouw en haar twee bijrijders vertrokken daarop naar huis. Toen de agenten de parkeerplaats van de auto controleerden, bleek de auto verdwenen te zijn. Na enig speurwerk werd de vrouw om 02.50 uur in Goor in haar auto aangetroffen. Ze had vermoedelijk gebruik gemaakt van de reservesleutels. De agenten konden er niet om lachen, en hebben de vrouw opnieuw aangehouden. Ze kreeg voor de tweede keer op de avond een proces-verbaal voor het rijden onder invloed én een proces-verbaal voor het negeren van het rijverbod.