Guy Ritchie maakt documentaire over kabbala

Icoon ShowbizzDe Britse regisseur Guy Ritchie is van plan een documentaire te maken over de kabbala. Dit maakte hij afgelopen zaterdag bekend tijdens een bijeenkomst voor aanhangers van deze joodse mystieke leer. Ritchie zegt dat de documentaire deels gebaseerd zal zijn op het boek 'Morals and Dogma' van Albert Pike, dat vergelijkingen maakt tussen de kabbala en de vrijmetselarij.

Inspiratie voor het project vond Ritchie via zijn vrouw, de zangeres Madonna. Zij raakte enkele jaren geleden volledig in de ban van dit 'geloof' en liet haar naam zelfs veranderen in Esther. Voor Ritchie is het vooral bij een wetenschappelijke interesse gebleven. "Kabbala is voor mij de studie van wetenschappen, het is niet een religie. Ik volg het dan ook niet als een religie. Alles wat je wel als religie volgt is een vorm van oplichterij", aldus Ritchie.

Het echtpaar Ritchie introduceerde de Kabbala enkele jaren geleden in hun kennissenkring. Inmiddels zijn onder andere actrice Gwyneth Paltrow, acteur Ashton Kutcher, voetbalvrouw en voormalig Spice Girl Victoria Beckham en rockers Courtney Love en Mick Jagger ook overtuigd aanhanger.