40.000 nieuwe dieren bij Artis

Icoon OpmerkelijkSinds vandaag is Artis 40.000 dieren rijker. Deze dieren zijn net overgevlogen uit een dierenpark uit Zwitserland. Mensen die bang zijn dat Nederland zo nog voller wordt, kunnen opgelucht ademhalen: het gaat hier om termieten, en die zijn niet zo groot. 'Met deze nieuwe transfer zijn wij de enige dierentuin in Nederland die over een termietenheuvel beschikt', zegt Artis trots.

Zonder enige gevaar is de termietenheuvel niet. Termieten hebben namelijk een enorme eetlust, waar de bewoners van Parijs, Berlijn en Nigeria over kunnen meepraten. Boeken, gebouwen en kiezerslijsten, als de piepkleine insecten eenmaal ontsnappen, vreten ze alles wat op hun pad komt op. Artis is natuurlijk ook op de hoogte van dit gevaar, en heeft daarom rondom de heuvel een sloot laten aanleggen.

De 40.000 termieten zijn trouwens niet de enige nieuwe bewoners van Artis. De aanwezige dieren hebben voor vele jonkies gezorgd. Zo zijn er onder andere nieuwe neusbeertjes, sneeuwuiltjes, zeeleeuwtjes en lepelaartjes geboren. De ooievaar heeft het er maar druk mee.

Een lepelaar met haar(/zijn?) jongen
Een lepelaar met haar (of zijn?) jongen