Eenmansfractie Van Oudenallen beŽdigd

Voormalig Amsterdams raadslid Gonny van Oudenallen van Mokum Mobiel is vandaag beŽdigd als nieuw Tweede Kamerlid. Ze kwam de Kamer in doordat Kamerlid Margot Kraneveldt de LPF-fractie had verlaten om over te kunnen stappen naar de PvdA. Van Oudenallen zou Kraneveldts plaats hebben moeten opvullen in de LPF-fractie, maar die wenste haar niet als fractiegenoot omdat ze als raadslid zou hebben gesjoemeld met declaraties. Van Oudenallen moest 60.000 euro terugbetalen. Ze had onder meer geld gekregen voor een advies dat ze aan haar zelf gaf. De affaire leidde tot de ondergang van Mokum Mobiel.

Omdat Van Oudenallen niet welkom was bij de LPF en ze toch per se de Kamer in wilde (volgens haar heeft ze helemaal niet gefraudeerd en berust alles op misverstanden), heeft ze de eenmansfractie 'Groep Van Oudenallen' opgericht. Dat betekent dat er nu 4 eenmansfracties zijn: Van Oudenallen, Wilders, Nawijn en Lazrak.

Van Oudenallen liet zich nog net voor het reces beŽdigen. Hierdoor krijgt ze als de Kamer na de verkiezingen wordt ontbonden twee jaar wachtgeld. Een beŽdiging na het zomerreces zou haar slechts 6 maanden wachtgeld hebben opgeleverd. Door de affaire Kranenveldt/Van Oudenallen heeft de LPF nu nog maar 6 zetels. Dat waren er ooit 8, maar Nawijn begon eerder ook al voor zichzelf.