Israelische luchtaanvallen: 25 doden

Icoon IsraŽl/PalestinaIsraŽlische troepen zijn de Gazastrook ingetrokken. Zo willen ze de IsraŽlische soldaat Gilad Shalit bevrijden en Palestijnse raketaanvallen stoppen, verklaart de legertop. De Palestijnse regering heeft de invasie een 'zionistische en laffe' daad genoemd en de Palestijnse beveligingsdiensten opgeroepen om deze 'agressie tegen te houden'. Het resultaat hiervan is dat er 24 dode Palestijnen zijn, en 1 dode IsraŽliŽr. Sommige bronnen spreken over 40 dode Palestijnen.

IsraŽl heeft gezegd dat de nieuwe bezetting tijdelijk is. "Binnen ťťn of twee dagen zijn we weer vertrokken", aldus een Israelische commandant.

De Palestijnse premier Ismail Haniyeh heeft gisteravond een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van Gaza. In de afgelopen 48 uur zijn daar meer dan 80 gewonden binnengekomen, waardoor er een tekort dreigt aan bloed. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft een oproep gedaan voor bloeddonatie. Een ander probleem is de IsraŽlische bombardering van de elektriciteitscentrale. Omdat de waterpompen op elektriciteit werken, zitten veel Palestijnen zonder water.