BNN's 'Couscous & Cola' op Al Jazeera

TelevisieDe achtdelige docusoap 'Couscous & Cola' van BNN is verkocht aan de Arabische tv-zender Al Jazeera. De serie zal aan het eind van het jaar worden uitgezonden op de nieuwe Engelstalige zender van Al Jazeera.

De serie werd in Nederland in 2004 uitgezonden door BNN. Presentator Patrick Lodiers volgde in 'Couscous & Cola' een aantal allochtone VMBO-leerlingen uit Amsterdam die al een paar jaar in Nederland zijn. Ze komen uit landen als Afghanistan, Ghana, Marokko en Egypte en delen allen dezelfde droom: Amerika bezoeken; het land van 'onbegrensde mogelijkheden' en 'onbegrensde haat'. Veel opnamen in de serie zijn gemaakt op een debatclub op hun school, waarin de leerlingen gepassioneerd met elkaar een woordenstrijd aangaan. Aan het eind van de reeks vertrekt Lodiers met een aantal jongeren inderdaad naar de VS.

Volgens BNN is het voor het eerst dat Al Jazeera een Nederlands product heeft gekocht. De serie krijgt een vervolg. Dit keer met Afrika als reisdoel. Begin 2007 komt die reeks op tv.


De 'Couscous & Cola-jongeren'