Zes jaar eis voor dronken doodrijder

JustitieVoor de rechtbank in Rotterdam is gisteren 6 jaar gevangenisstraf geŽist tegen de 33-jarige Nico D. uit Middelharnis. De verdachte reed vorig jaar stomdronken met zijn auto op de provinciale weg N215 bij Dirksland en veroorzaakte daar een reeks botsingen. Daarbij kwam het bejaarde echtpaar Vroegindeweij om het leven en belandde een 48-jarige man voorgoed in een rolstoel.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste ook een rijverbod voor 5 jaar tegen de dronken doodrijder. D. deed er tijdens de rechtszaak het zwijgen toe. Eerder verklaarde hij dat hij moest uitwijken voor een andere auto en daardoor op de verkeerde weghelft terecht kwam, maar zowel getuigen als technisch onderzoek spraken dit tegen.

De officier van justitie gisteren: ''Meneer D. weet heel goed waar hij bij betrokken was, maar hij wil er hier niet meer over praten. Dat is een kwalijke zaak. Het is onbegrijpelijk dat je zomaar op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer komt. Behalve als je weet, dat de bestuurder hartstikke dronken was. Hij stapte met veel te veel drank op in zijn auto. Dat is in het verleden vaker gebeurd. Hij heeft nog steeds een alcoholprobleem, alleen wil hij het niet erkennen. Met een zware straf moeten we proberen de maatschappij te beschermen en te voorkomen dat hij de komende jaren aan het verkeer deelneemt.''

De uitspraak is op 19 juli.