Duitsers flink teleurgesteld over verlies

Icoon WK 2006In Duitsland is op verschillende manieren gereageerd op de uitschakeling van het voetbalelftal op het WK. Naast frustratie is er vooral veel bewondering voor het onverwachte succes van 'die Mannschaft'.

De Duitse krant Das Bild bedankt op haar site het team en coach Klinsmann voor 'een geweldig WK'. "Jullie hebben gestreden als echte wereldkampioenen", aldus de krant. Der Spiegel stelt in een commentaar dat "dit team in drie weken meer voor ons land heeft betekend dan de huidige coalitie in driekwart jaar".

Verschillende media quoten Duitse fans die hun teleurstelling niet onder stoelen of banken steken. "Ik eet nooit meer pizza!" is misschien nog wel de meest gehoorde kreet, maar veel Duitsers vinden ook dat ze niet geheel onterecht verloren hebben. "De Italianen waren net iets beter", aldus een fan tegen Der Spiegel, "maar we hebben gevochten als kampioenen". "Het WK wordt wel eens omschreven als vele vrienden die op bezoek komen bij ÚÚn land. We kunnen treuren om ons verlies, maar ook gewoon blij zijn voor onze vrienden", aldus een andere fan.

Niet iedereen kon helaas zo goed omgaan met het verlies. In onder andere Maagdenburg, Quedlinburg en Sachsen-Anhalt koelden laaiende fans hun woede op Italiaanse restaurants en -ijssalons. In Maagdenburg raakte daarbij de eigenaar van een Italiaans restaurant licht gewond.


Verliezen is niet makkelijk...


Met dank aan angel007 voor de submit.