'Touraankomst in Valkenburg kleine tegenvaller'

Icoon Tour de FranceDe aankomst van de derde etappe in de Tour de France met aankomst in Valkenburg heeft opvallend minder toeschouwers naar Limburg getrokken dan door het organisatiecomité werd verwacht.

In totaal stonden er volgens een schatting van de politie ongeveer 300.000 toeschouwers langs de 'Nederlandse' route. De meeste in Valkenburg en omgeving. Er was echter op gerekend op minstens een half miljoen mensen.
Toen Valkenburg tien jaar terug ook al eens finishplaats was kwamen er nog zo'n 600.000 mensen op het wielerspektakel af.

De woordvoerder van de gemeente Valkenburg liet weten dat het aantal toeschouwers een 'kleine tegenvaller' was. Of het dopingschandaal van afgelopen vrijdag er voor iets tussen zit weet hij niet: "waarschijnlijk was het toch vooral te wijten aan het warme weer".

Het binnenhalen van een Touraankomst is een dure zaak. Jaarlijks wedijveren honderden steden in en buiten Frankrijk voor een plek in de prestigieuze wielerwedstrijd. Het was tien jaar geleden dat de Tour nog eens in Nederland aankwam. In de toekomst worden vooral Utrecht, Rotterdam en Zeeland genoemd als mogelijke Toursteden.

Meer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!.