Tour de France: Uitslag 3e Etappe

Icoon Tour de FranceIn het Nederlandse Valkenburg heeft de Duitser Matthias Kessler de 3e etappe van de Tour de France gewonnen.

Vanuit het Luxemburgse Esch-sur-Alzette trok het peloton via Wallonië naar Nederlands Limburg, waar op 2 km voor de finish de beruchte Cauberg op hen wachtte, maar de finale werd gekleurd door vooral buitenlanders. Uit de vlucht van de dag bleef de Spanjaard Arrietta maar op de flanken van de met een massa toeschouwers gevulde Cauberg wordt hij gegrepen. In eerste instantie door Matthias Kessler die er net als gisteren laat in de finale vandoor ging. In het peloton voerde Boogerd even de forcing maar raakte niet weg.

Kessler bleef het - stevig uitgedunde - spurtende peloton voor en won de etappe. Voor Michael Rogers en Daniele Bennati. Tom Boonen, vierde in de uitslag, neemt de gele trui over van Thor Hushovd. Hij komt ook aan de leiding in het groene puntenklassement.

Wie Valkenburg niet haalde is groot Tourfavoriet Alejandro Valverde. Hij kwam ten val en brak zijn sleutelbeen. Eerder in de etappe moest ook al Erik Dekker na een val de Tour verlaten.

Uitslag 3e etappe:
1 Matthias Kessler (Ger) T-Mobile 4.57.54
2 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.05
3 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
4 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic
5 Erik Zabel (Ger) Milram
40 Michael Boogerd (Ned) Rabobank

Klassement:
1 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 14.52.23
2 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.01
3 George Hincapie (USA) Discovery Channel 0.05
4 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 0.07
5 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel 0.15
44 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 0.41


Een uitgebreid verslag van de 2e etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!.