F1: Uitslag Grand Prix Verenigde Staten

Icoon Formule 1 Michael Schumacher heeft zojuist de overwinning in de GP van de Verenigde Staten gepakt. Zijn teamgenoot Felipe Massa eindigde als tweede. Giancarlo Fisichella werd derde, en zijn teamgenoot Fernando Alonso finishte op een teleurstellende vijfde plaats.

Tijdens de start pakt Felipe Massa de leiding af van Michael Schumacher. De kop van het veld komt de eerste twee bochten zonder kleerscheuren door, maar in het midden van het veld gaat het mis. Juan Pablo Montoya tikt zijn teamgenoot Kimi Räikkönen aan, die daardoor spint. In de chaos die daarna volgt vallen maar liefst zeven coureurs uit. Dit zijn Montoya, Räikkönen, Scott Speed, Franck Montagny, Christian Klien, Mark Webber en Nick Heidfeld, die maar liefst vier maal over de kop gaat.

Christijan Albers komt na de eerste ronde binnen voor een nieuwe neus, die hij beschadigd heeft bij de crash. Een ronde later komt Jenson Button binnen, die op het eerste gezicht geen defect aan zijn wagen heeft, ondanks het feit dat hij midden in de crash reed. Hij wordt achterwaarts de pitbox ingeduwd omdat hij een probleem met de waterdruk heeft.

Na enkele ronden komt de safety-car weer binnen. Massa trekt een groot gat met zijn teamgenoot, die op zijn beurt weer een gaatje trekt met Alonso. Diens teamgenoot Giancarlo Fisichella probeert hem uit te remmen, wat echter mislukt. Een aantal ronden later gaat de Spanjaard echter van zijn gas op het rechte stuk, waardoor de Italiaan hem alsnog passeert.

Een paar rondjes later probeert Takuma Sato Tiago Monteiro in te halen. Monteiro gooit echter het gat dicht, waardoor Sato van de baan afgaat en uitvalt. De Portugees weet zijn weg te vervolgen, maar komt na twee ronden toch binnen na de ronde ervoor het rechte stuk bevuilt te hebben met onderdelen van zijn wagen. Hij gaat de pits nog weer uit, maar de ronde erna komt hij opnieuw binnen: einde race voor Monteiro.

Een paar minuten stapt Button uit zijn wagen die nog steeds in de pits staat. Even later valt Jacques Villeneuve uit met een technisch probleem. Michael Schumacher is verrassend de eerste Ferrari-coureur die een pitstop maakt. Fisichella komt in dezelfde ronde als de Duitser binnen, waardoor Schumacher moet wachten. Een ronde later komt Massa binnen, die bij het uitrijden van de pits net achter zijn teamgenoot terecht komt. Alonso komt enkele ronden later binnen.

Albers komt enkele malen binnen, maar na de vierde keer komt hij de pits niet weer uit. Hij heeft problemen waardoor hij niet meer kan schakelen. David Coulthard en Vitantonio Liuzzi dringen aan bij Nico Rosberg. Rosberg en Liuzzi komen binnen, maar Coulthard rijdt nog een aantal ronde door. Uiteindelijk komt de schot met nog minder dan dertig ronden op de klok binnen voor zijn eerste stop. Bij het uitrijden van de pits komt hij naast Rosberg terecht. In de twee bochten na het rechte stuk weet hij de Duitser echter voor te blijven, waarna de Duitser direct een gat trekt.

Fisichella weet na zijn pitstop Trulli voor te blijven. Dit geluk heeft Alonso echter niet: na zijn pitstop zijn zowel Trulli als diens teamgenoot hem voorbij. Een paar ronden later haalt Liuzzi Rosberg in, die echter aan het einde van het rechte stuk probeert om zijn plek via de buitenkant weer terug te pakken. Dit lukt hem echter niet. Met nog tien ronden te gaan komt Ralf Schumacher binnen met remproblemen. Hij rijdt voorwaarts de pitbox in, en stapt uit.

In de laatste tien ronden gebeurt er weinig meer, waardoor Michael Schumacher makkelijk naar zijn vijfde overwinning kan rijden. Massa wordt tweede op acht seconden. Kort daarachter finisht Giancarlo Fisichella. Trulli wordt vierde, en Alonso eindigt op een teleurstellende vijfde plaats.

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je op de FOK!F1manager!
Submitter:  Bron: FOK!sport