Verdachte Luik zat in psychiatrische inrichting

De 38-jarige Abdallah Ait Oud die vastzit op verdenking van de moord op de Belgische meisjes Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) heeft al een leven vol psychopatisch geweld achter zich. Veel Belgen verbazen zich erover dat de man zonder toezicht vrij rond kon lopen.

Ait Oud werd geboren in België in een negen kinderen tellend Marokkaans gezin. Zijn moeder voedt hem met keiharde hand op. Reeds in zijn tienerjaren echter raakt hij al verslaafd aan cocaïne, drank en seks. Hij heeft een bepaalde charme die hem makkelijk in staat stelt vrouwen te versieren. Minder dan drie keer seks per dag maakt hem chagrijnig.

Op zijn 20e gaat hij goed de fout in, wanneer hij begint zijn 8-jarige nichtje te misbruiken. Het misbruik van het doodsbange kind duurt 6 jaar voort, totdat een broer haar dagboek met gruwelijke details vindt en de politie inseint. Abdallah ontkent hardnekkig: ''Ze daagde me uit. Ik heb met echte seks gewacht tot ze 12 jaar was'', bevestigt hij uiteindelijk. Na 21 maanden komt hij begin 1996 alweer vrij. Hij pakt zijn oude leven van drank, drugs, vrouwen en kleine misdaad weer snel op.

Zijn volgende seksuele misdaad is de verkrachting van een 14-jarig Luiks meisje in 2001. Abdallah lokt haar in zijn auto en slaat haar met een steen op haar hoofd. In een weiland verkracht hij haar en laat het meisje halfdood achter. ''Ze provoceerde me en vond het zelfs lekker'', zegt hij tegen de politie. Iedereen verwacht dat hij nu lang zal worden opgeborgen maar dankzij een rammelend rapport wordt hij ontoerekeningsvatbaar verklaard en verdwijnt in een psychiatrische inrichting. Daar zwaait in december 2005 de deur weer open nadat een psychiater heeft geconstateerd dat Oud helemaal niet 'gek' is. Zonder enige controle van justitie kan hij zijn leven weer voortzetten.

Begraven
Abdallah ontkent tot nog toe alle betrokkenheid bij de moord op de twee Luikse meisjes. Veel feiten spreken tegen hem. Hij was in het bewuste café, bleef vier dagen spoorloos, schoor zijn hoofd kaal, verstopte zijn schoenen en heeft schrammen op zijn benen. De plek waar de twee lijkjes werden gedumpt in rioolputten, stond vol met grote bramenstruiken. Het DNA dat op de lichamen van Stacy en Nathalie is gevonden, zal de doorslag moeten geven of hij daadwerkelijk contact heeft gehad met de vermoorde meisjes.

Nathalie Mahy is vandaag in Luik in besloten kring begraven. Haar stiefzusje Stacy Lemmens wordt maandag begraven. Deze plechtigheid is vanaf 10.45 uur rechtstreeks te zien op de Vlaamse zender VRT.