NS zet proefversie nieuwe dienstregeling online

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen zal vanaf 10 december 2006 de nieuwe dienstregeling in gebruik nemen. De nieuwe dienstregeling maakt efficiŽnter treingebruik mogelijk en moet ervoor zorgen dat er meer treinen gaan rijden. Ook het onthouden van de tijden wordt makkelijker. Een eerste versie van het spoorboekje is nu online gezet.

Via de website NS Planner 2007 kan men in grote lijnen al de gewijzigde treintijden raadplegen. Tot nu toe bevat de planner de meest belangrijke wijzigingen. De extra spitstreinen en de weekend- en vakantiedienstregeling zullen samen met andere specifieke uitzonderingen zo snel mogelijk in de planner worden opgenomen.

De NS hoopt met het nu al online zetten van de planner te bereiken dat mensen sneller gewend zijn aan de wijzigingen. De NS zegt wel dat nog niet alles wat via de planner te vinden is een definitieve wijziging is. Langzaamaan zal de planner worden verfijnd en een aantal weken voor 10 december 2006 zal de definitieve versie te raadplegen zijn.

De nieuwe dienstregeling zal ook de kans op vertraging verkleinen
De nieuwe dienstregeling zal ook de kans op vertraging verkleinen


Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.